Pastırmalı Tavuk Sarma
Pastırmalı tavuk sarma, pastırma geleneksel olarak sabah kahvaltılarında vazgeçilmez bir lezzettir. En çok pastırma kuru fasulye yemeğinde, yufka ile hazırlanan böreklerde, yumurtalı sabah kahvaltısında birden fazla besin gıdasının içerisinde kullanılmaktadır. Tavuk en fazla tüketilen besinlerin başında gelir. Pikniğe gidildiğinde, fırında, yemeklerde kullanılmaktadır.
Hazırlayacağınız pastırmalı tavuk sarmada bu iki lezzeti bir araya getirdiğiniz zaman hem görüntü hem de damak tadı olarak muhteşem bir lezzet ortaya çıkmaktadır. Ayrıca eve davet ettiğiniz konuklarınıza ya da kendi aileniz için hazırlayacağınız bu kolay ve güzel yemeği mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.
Pastırmalı tavuk sarma için gerekli olan malzemeler- 4 adet ince şekilde dövülmüş tavuk,
- 10 adet pastırma,
- 1 adet orta boy soğan,
- 2 adet orta boy domates,
- 1 adet sivri biber,
- 2 çorba kaşığı tereyağı,
- 3 diş sarımsak,
- 5 dal maydanoz,
- Karabiber, tuz kırmızı pul biber,
- Kürdan,
Pastırmalı tavuk sarma nasıl yapılır?
İlk önce ince dövülerek hazırlanan tavuk etlerinin içerisine tuz, karabiber ve hafif kırmızı pul biber ekleyerek tatlandıralım. Daha sonra içerisine pastırmaları yerleştirerek rulo şeklinde saralım ve açılmaması için üzerine kürdan batıralım. Bir miktar sıvı yağ eklediğimiz tavada tavuk sarmalarının her iki tarafını da kızartalım. Diğer tarafta tavanın içine bir miktar sıvı yağ koyalım soğanları yemeklik doğrayarak kavuralım.
Biberi de ince doğrayarak ilave edelim. Domatesleri rendeleyin ve sarımsakları dövelim tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi içine ekleyerek kavuralım. Domatesler suyunu çektikten sonra kızarttığımız tavukların üzerine dökelim. Maydanozları ince kıyalım ve pastırmalı tavuk sarmayı servis tabağına alalım kürdanı çıkaralım ve üzerine maydanoz ekleyelim. Yemeğimiz servise hazır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 17:30:14
Pastırmalı Tavuk Sarma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|