Patlıcan sarma tarifi, mevsiminde en fazla tüketilmesi gereken sebzelerden birisidir. Genellikle patlıcan asitli olduğu için tüketen kişinin midesinde biraz yanma yapabilir. Ancak küçük püf noktalar sayesinde bu etken ortadan kaldırılarak çok lezzetli patlıcan sarma ve yemeğini yapabilirsiniz. Çocuklar patlıcanın tadından pek hoşlanmazlar, ancak içine kıyma ile köfte hazırlayarak yapacağınız patlıcan sarmayı bayılarak yiyeceklerdir.
Ayrıca önemli günlerde misafirlerinize de ikram edebileceğiniz mükemmel bir yemektir.
Patlıcan sarma tarifi için gerekli olan malzemeler
250 gram dana kıyma, (İsteğe göre bu miktar arttırılabilir),
1 adet orta boy soğan,
Yarım kilo patlıcan,
Bayat ekmek içi,
Maydanoz,
2 adet orta boy domates,
3 ya da 4 adet tatlı yeşil biber,
Tuz, kimyon karabiber,
Domates salçası,
Kızartmak için sıvı yağ,
Patlıcan sarma nasıl yapılır?
Öncelikle köfteyi hazırlamak için, kıymayı derin bir kabın içerisine alalım. Daha sonra üzerine soğanı rendeleyin, maydanozu ince kıyarak ekleyelim, karabiberi, tuzunu ve kimyonu da ekleyerek kıvamı gelene kadar köfteyi yoğurarak hazırlayalım. Köfteyi yoğurduktan sonra yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirelim. Dinlenmiş olan köfte harcından bir miktar alarak hazırladığınız köfteleri tavanın içine sıvı yağ ekleyerek hafifçe kızartalım. Çok fazla kızartmamak için özen gösterin, daha sonra kızartılan köfteleri peçetenin üzerine alalım fazla yapını süzmesi için.
Köfteler hazırlandıktan sonra patlıcanlar alacalı olacak şekilde soyalım. Çok ince değil orta kalınlıkta dilimleyin. Patlıcanları da sıvı yağın içerisinde kızarttıktan sonra fazla yağını alması için peçetenin üzerine koyalım. Patlıcanlar yağını süzerek hafif soğuduktan sonra arasına kızarttığınız köfteleri koyarak saralım. Patlıcanların açılmasını engellemek için kürdan batıralım, kürdanın üzerine de dilimlediğiniz domates ve biberi batıralım. Hazırladığınız patlıcan sarmalarını fırın tepsisine dizelim. Sulandırılan salçayı patlıcanların üzerinden gezdirelim. Fırını 180 derecede ısıttıktan sonra yemeğimizi pişmesi için koyalım. Fırının pişirme süreleri değiştiği için yaklaşık yarım saat ya da kırk beş dakika pişirelim. Pişirdiğiniz Patlıcan sarması servise hazır.
Afiyet olsun.
19.01.2024 16:51:06
Patlıcan Sarma Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Akşamları yeni lezzetler denemeyi çok severim. Haftada bir yeni bir tarif yapıyorum. Patlıcan sarma tarifi oldukça çekici görünüyor. Patlıcanları daha önceden kızartmak mı gerekiyor? İç harcı kendi zevkimize göre değiştirsek patlicanlarda yırtılma falan olur mu? Özdilek . 03.10.2018 15:16:56
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024