Öncelikle yaprakları deste deste yapıp kaynar suya arkalı önlü batırıp süzülmesi için süzgece koyuyoruz.
Diğer yandan da orta boy bir kâseye yıkadığımız pirinci, küp-küp doğradığımız soğanı, rendelediğimiz sarımsağı, ince ince doğradığımız maydanozu, domates salçasını, biber salçasını, kırmızı pul biberi, karabiberi, kimyon, naneyi, tuzu ve zeytinyağını koyup iyice karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışımdan yaprağın içine yeterli miktarda koyup çok sık olmayacak şekilde sarıyoruz. Bu işlemi yapraklar bitinceye sarıyoruz. Daha sonra orta boy bir tencerenin dibine ister asma yapraklarının sapını isterseniz iki adet iri iri doğranmış domatesi koyup üzerine sardığımız pirinçli yaprak sarmalarını diziyoruz. Son olarak da pirinçli yaprak sarmalarının üzerini iki parmak aşacak şekilde su doldurup pişmesi için ocağa alıyoruz. Yapraklar suyunu çekip pişince ister sıcak ister soğuk olarak servis yapıyoruz.