Salamura Yaprak Sarma
Salamura yaprak sarması, Salamura yaprak sarması için, mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için, yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine bir su bardağı kaya tuzu ekleriz. Aradan üç saat geçtikten sonra yaprakları 5 litrelik kavanozlara koyarız. Ağzını sıkıca kapatarak, kilerde muhafaza ederiz. Eğer salamura yapma imkânımız yoksa marketlerden alırız.
Salamura yaprak sarması yapmak için gerekli malzemeler- Salamura yaprak
- Yarım kilo bulgur
- Yarım kilo pirinç
- 3 adet büyük soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet limon
Salamura yaprak sarması nasıl yapılır?Salamura yaprak sarmasının yapraklarını önce ılık suya koyarak, fazla tuzundan arınmasına yardımcı oluruz. Daha sonra tencereye koyduğumuz su kaynayınca yaprakları içine koyup, beş dakika haşlarız. Haşlanan yaprakları süzek yardımıyla suyundan arınsın diye bir kenarda bekletiriz.
Salamura yaprak sarmasının içini hazırlamaya başlamadan önce soğanları soyarak, küp-küp doğranır. Tencereyi ateşe koyarak, içine doğranmış soğanları ekleriz.
Karıştırarak kavurduğumuz soğanlar pembeleşince içine domates salçasını, biber salçasını, toz biberi, pul biberi ve kara biberi ekleyerek kavurma işlemine devam ederiz. Kavrulan malzemelerimize yıkadığımız pirinç ve bulguru ekleriz.
İki dakika daha kavrulduktan sonra üzerini geçmeyecek kadar su ilave edip, kısa bir süre pişmeye bırakırız. Suyunu çektikten sonra ateş alıp kısa bir süre dinlenmesi için bir kenarda bekletiriz.
Hazırladığımız salamura yaprak ve hazırladığımız içi alarak sarma işlemine başlarız.
21.01.2024 09:03:40
Salamura Yaprak Sarma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|