Tavuk Fileto Sarma

Tavuk fileto sarma özellikle sebze yemeklerinden hoşlanmayan kişiler için hazırlanabilecek bir yemek olarak karşımıza çıkmaktadır. İçerisinde hem tavuk eti hem de çeşitli sebzeler bulunan bu yemek aileniz için hazırladığınız besleyici sofralar kadar misafirleriniz için hazırladığınız sofralar için de doğru bir tercih olarak karşınıza çıkan bu yemek oldukça lezzetlidir.
Üstelik çok da rahat bir şekilde hazırlayabilmeniz mümkün olduğundan dolayı çok fazla yemek yapmayan bir kişinin bile rahatlıkla bu yemeği hazırlayabileceğini görebilirsiniz.

Tavuk Fileto Sarma malzemeleri

  • 7 tane küçük tavuk fileto

Terbiyesi için

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı karabiber

İç Harcı için

  • 1 büyük kuru soğan
  • 5 adet orta boy mantar
  • 1/2 kırmızı dolma biber ya da 1 adet uzun kırmızı biber
  • 1 büyük domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kimyon
Tavuk Fileto Sarma Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuk filetolarımızı hazırlıyoruz. Bunun için tüm tavuk filetolarımızı tek tek bir streç filme sarıyoruz ve et dövme demiri kullanarak çok fazla ince olmayacak şekilde dövüyoruz.
Yayvan bir kâse içerisine et terbiyesi için hazırladığımız malzemeleri alıp iyice karıştırıyoruz ve homojen bir karışım elde ettikten sonra da dövdüğümüz tavuk filetoları terbiye karışımının içine batırarak 1 saat boyunca bu karışımda bekleterek iyice terbiyelenmesini sağlıyoruz.

Tavuklarımız terbiyelendikten sonra iç malzememizi hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için de geniş bir tavanın içine önce yağımızı sonra küçük doğradığımız soğanları koyup kavuruyoruz. Daha sonra sırasıyla doğranmış mantar, biber ve domatesimizi ekleyip sebzelerimizi soteliyoruz. Sonra da karabiber ve tuzu ekleyerek iç harcımızı baharatlandırıp tatlandırıyoruz.

Tavuk fileto sarma için iç harcımızı tavuk filetolarımıza ekleme işlemine geçiyoruz. Bunun için de geniş bir servis tabağına önce 1 adet dövülmüş ve terbiye edilmiş tavuk filetoyu alıyoruz. Bir kenarına uzun bir çizgi halinde iç harcımızdan koyuyoruz ve rulo şeklinde sararak fırın tepsimize ya da borcama yerleştiriyoruz. Tüm tavuk filetolara aynı işlem uygulandıktan sonra sos için ayırdığımız malzemeleri karıştırarak tavukların üzerine her yere eşit dağılacak şekilde döküyoruz. Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında tavukların üzeri kızarana dek pişirip sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 02:04:21
Tavuk Fileto Sarma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuk Fileto Sarma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Tavuk Fileto Sarma"
Tavuk ızgarada mükemmel olur bir de fırında bir de kanat olarak kızartılırsa tadıma doyum olunmaz tavuk göğsünü alıp ince ince kıyıp sonra içine bulgur doldurarak sarma yapıyormış gibi yapsam ve bunu fırına atsam pişer mi bulgurlar tadı nasıl olur
İkbar . 29.10.2018 17:59:45

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de pişmesinin kıvamında olması...
Devamını Oku

Sarma Nasıl Pişirilir

Sarma nasıl pişirilir, zeytinyağlı, kıymalı, çiğ harçtan ya da kavrulan iç harçtan yapılabilen yaprak sarma mutfaklarda en çok sevilen yemeklerden birid...
Devamını Oku

Yaprak Sarma İçi

Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabi...
Devamını Oku

Pirinçli Yaprak Sarması

Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyec...
Devamını Oku

Salamura Yaprak Sarma

Salamura yaprak sarması, Salamura yaprak sarması için, mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için, yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine...
Devamını Oku

Taze Yaprak Sarması

Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, ol...
Devamını Oku

Yaprak Sarması Kalori

Yaprak sarması kalori, bildiğiniz gibi benzeri besinlerin kalori değerleri içerisinde kullanılan malzemelere yönelik belirlenir. Mutfağımızın en güzel yiyece...
Devamını Oku

Üzüm Yaprak Sarması

Üzüm Yaprak Sarması, Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Ki...
Devamını Oku

Düdüklüde Yaprak Sarması

Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak...
Devamını Oku

Sarma Pişirme

Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma

Fırında kaşarlı tavuk sarma, muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile olsa da yesem dedirten olağan üstü bir yemek fırında kaşarlı tavuk sarma. Özel günlerinizde se...
Devamını Oku

Krepli Tavuk Sarma

Krepli tavuk sarma, Krepi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, bir de tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep k...
Devamını Oku

Bulgurlu Lahana Sarması

Bulgurlu lahana sarması, Bulgurlu lahana sarması için öncelikle yumuşak bir lahana almamız lazım. Bunu anlamak için aldığımız lahanaya dokunduğumuzda yumuşak...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Sarma İçi

Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma birçok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır. Mutfa...
Devamını Oku

Garnitürlü Tavuk Sarma

Garnitürlü Tavuk Sarma, pek çok çeşitte tavuk sarma yapabildiğiniz gibi içine farklı sebzeler eşliğinde muhteşem bir lezzet olan tavuk sarma sizin için farkl...
Devamını Oku

Baklalı Yaprak Sarması

Baklalı Yaprak Sarması, Amasya yöresine ait olan bir sarma çeşididir. Yaprak sarmayı sevenlere sunulabilecek çok lezzetli bir alternatiftir. Etli sarma terci...
Devamını Oku

Kaşarlı Tavuk Sarma

Kaşarlı tavuk sarma, sarmalar genellikle tavukla, patlıcanla ya da et ile yapılmaktadır, Fakat tavuk çocukların en çok severek yediği gıda maddesidir. Eğer k...
Devamını Oku

Etli Krep Sarma

Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya da tuzlu...
Devamını Oku

Sarma İçi

Sarma içi, sarma lahana, pazı, yaprak gibi sebzeler kullanılarak hazırlanan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak kullanılabileceği gibi ara sıcak olarak ...
Devamını Oku

İç Pilavlı Tavuk Sarma

İç pilavlı tavuk sarma, iç pilavlı tavuk sarma özel günlerde özel yemeklerde akşam için hazırlanan şık sofralarda her daim kendisine bir yer bulur. Oldukça l...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024