Öncelikle toz şeker, su derin bir tencere içerisinde kaynatılır. Kaynamaya yakın içerisine limon suyu eklenerek kısık ateşte kaynatmaya devam edilir. İşlem bittikten sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Tel kadayıflar belirli miktarda istenilen ölçüye göre alınır. Uzun bir şekilde serilerek içerisine bol miktarda cevir konulur ve sıkı bir şekilde yanları da kapatılarak sarılır. Burada önemli husus cevizlerin aşırı küçük kıyılmış olmamasıdır. İri halde öğütülen cevizler tel kadayıfın içerisinde adeta yaş meyve parçacıkları gibi dağılmalı. Sarılan kadayıflar fırın tepsisine düzenli bir şekilde dizilir.
Ardından tereyağı eritilerek içerisine sıvı yağ da eklenerek hazırlanan bu karışım tel kadayıfların üzerine dökülür. Her yerini kapsayacak şekilde yağlanma işlemi yapılır. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına atılarak kızartılır. Sürekli kontrol edilerek fırın tepsisi belirli aralıklarla çevrilerek daha iyi kızarma işlemi sağlanır. Sonuç olarak kızaran kadayıflar fırından alındığı an sıcakken üzerine soğutulan şerbet dökülür. Bir müddet sonra tamamen soğuyan şerbetini çeken kadayıfların üzerine bir parça kaymak koyulup Antep fıstığı serpilerek servis edilir. Böylece sunumdaki iştah kabartıcı yönüyle lezzetli bir tatlı elde etmiş olursunuz.
Afiyet olsun.