Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de pişmesinin kıvamında olmasıdır. Pratik ve lezzetli olduğunu düşündüğüm yaprak sarması tarifini nasıl hazırladığımı ve kaç dakika pişirdiğimi sizinle de paylaşmak istedim.
Malzemeleri
<
div>
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı rendelenmiş domates
1 paket dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Sosu için malzemeler
1 adet et bulyon
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Öncelikle sıvı yağda dolmalık fıstıklar rengi değişinceye kadar kavrulur. Daha sonra sarmanın harcının yapılacağı derin bir kâse alınır, içine yıkanmış pirinç ve bulgur koyulur. Üzerine kuru soğan çok küçük bir şekilde kıyılır ve atılır. Salçayı da karıştırdıktan sonra rendelenmiş domates koyulur. Kavrulmuş fıstık ve baharatlar da atıldıktan sonra yaprak sarmasının harcı iyice karıştırılır. Daha sonra tuzu çıkmış olan üzüm yaprakları, tek tek ve uzun ve ince biçimde sarılır. Tencereye dizilir. Bu arada ayrı bir tavada sarmanın suyu hazırlanır. İsteyen sadece sıcak suyla hazırlayabilir fakat, böyle daha lezzetli olmaktadır. Tereyağıyla birlikte kavrulan salçaya, bulyon ve sıcak su eklenerek lezzetli bir sarma sosu elde edilir.
Tencerede bulunan sarmaların üzerini geçecek kadar bu sostan dökülür. Suyu da koyulduktan sonra sarmaların üzerine geniş bir tabak veya tabak boyunda bir kapak koyulur ve tencerenin kapağı kapatılır. Ocağın altı kaynayana kadar kısılır, kaynadıktan sonra biraz açılır ve 40 dakika pişirilir.
Eğer sizde lokum gibi pişmiş yaprak sarmaları yemek isterseniz, bu lezzetli tarifi uygulayabilirsiniz.
20.01.2024 20:46:22
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
3 Yorum Yapılmış "Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer"
Yaprak sarması kaç saatte pişer saat istiyorum Ayşegül sevinç . 17.03.2018
Baykan : Yaprak sarması yemekler arasında en meşakkatli olan lezzetli olan yemeklerden biridir. Her evde pişen sarmalar tencerenin büyüklüğüne ve içerisindeki sarmalara göre pişme sureleri değişir. Sarmaların yapraklarını haşlayıp sarmak pişme süresini değiştirir. Sarmalarınız kaynamaya başladıktan sonra altı kısılarak kısık ateşte 45 dakika daha pişirdikten sonra kapatılır. 26.10.2018 11:15:37
Giray : Merhaba, ayşegül hanım kimi insan düdüklüde pişirmeyi seçiyor, kimisi tencerede o yüzden ortalama 35,40 dakikada pişer. 19.09.2018 03:23:11
Dakika istiyorum benim annem yok diye ben yapacağım
Ayse durmaz . 26.10.2016
Acarbay : Merhaba, ayşe hanım zaten yaprağın rengi değişecektir. Tahmini 30 veya 40 dakikada pişebilir. 12.09.2018 16:29:34
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024