Yufkadan Sarma Börek

Yufkadan sarma börek, Hazır yufkadan hazırlanan bu börek kahvaltılarda iştah kabartan ve birçok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Yufkadan sarma börek misafirlerinize çay eşliğinde sunum yapabileceğiniz ve tam not alacağınız bir börektir. Sizde sevdiklerinize ve gelen misafirlerinize güzel bir ikramda bulunmak istiyorsanız işte yufkadan sarma börek tarifi.
Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Yufkadan sarma börek için gerekli olan malzemeler

  • 4 tane hazır yufka
  • 2 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

İç harcı için

  • 300 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 yumurta sarısı
Yufkadan sarma börek nasıl yapılır?

Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayalım. Soğanı soyarak çok küçük bir şekilde doğrayın. Bir tava içerisine sıvıyağı koyarak doğranan soğanları ilave edip ocağa alın. Ocağın altını açıp kısık ateşte soğanı iyice kavurun. Soğan kavrulunca kıymayı ilave edin ve sık sık karıştırarak kıymayı pişirin. Kıyma pişerken sizde maydanozları ayıklayıp bol su ile yıkayın. Çok ince bir şekilde maydanozları kıyın.
Kıyma kavrulunca domates salçasını ilave edin. Daha doğranan maydanozları ilave ederek 2-3 kez karıştırın ve ocağın altını kapatın. Hazırlanan iç harcına tuz ve baharatları serpiştirerek birkaç kez daha karıştırın. Artık iç harç hazır soğumaya bırakabilirsiniz.

Şimdi yufkalar arasına sürülecek sosu hazırlayın. Derin bir kap içerisine sütü ve sıvıyağı ilave edin. Biraz karıştırıp içine yumurtaları kırın. Yumurtaların birinden sarısını alarak bir kap içerisine ayırın. İyice çırpın böylelikle sosta hazırlanmış oldu. Şimdi iki tane yufkayı alın. Üst üste yufkaları koyun yufkalar üzerine bolca fırça ile hazırlanan sostan sürün. Yufkayı 8 eşit parçaya pizza dilimler gibi dilimleyin. Üçgen şeklindeki yufkalar üzerine önceden hazırlanan iç harçtan bir miktar koyarak iyice sarın. Sarılan her bir parça üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu ve susam serpiştirerek dibine yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsileri içerisine tek tek dizin. Tüm yufka bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Fırın tepsisine yufkadan sarma börekler tamamen dizilince önceden 180 derece ısıtılmış fırına börekleri sürün. 25 dakika kadar fırında pişirdikten sonra börekleri fırından çıkarın. Artık tabaklara alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Yufkadan sarma börek hazır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 03:15:12
Yufkadan Sarma Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yufkadan Sarma Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yufkadan Sarma Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de pişmesinin kıvamında olması...
Devamını Oku

Sarma Nasıl Pişirilir

Sarma nasıl pişirilir, zeytinyağlı, kıymalı, çiğ harçtan ya da kavrulan iç harçtan yapılabilen yaprak sarma mutfaklarda en çok sevilen yemeklerden birid...
Devamını Oku

Yaprak Sarma İçi

Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabi...
Devamını Oku

Pirinçli Yaprak Sarması

Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyec...
Devamını Oku

Salamura Yaprak Sarma

Salamura yaprak sarması, Salamura yaprak sarması için, mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için, yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine...
Devamını Oku

Taze Yaprak Sarması

Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, ol...
Devamını Oku

Yaprak Sarması Kalori

Yaprak sarması kalori, bildiğiniz gibi benzeri besinlerin kalori değerleri içerisinde kullanılan malzemelere yönelik belirlenir. Mutfağımızın en güzel yiyece...
Devamını Oku

Üzüm Yaprak Sarması

Üzüm Yaprak Sarması, Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Ki...
Devamını Oku

Düdüklüde Yaprak Sarması

Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak...
Devamını Oku

Sarma Pişirme

Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma

Fırında kaşarlı tavuk sarma, muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile olsa da yesem dedirten olağan üstü bir yemek fırında kaşarlı tavuk sarma. Özel günlerinizde se...
Devamını Oku

Krepli Tavuk Sarma

Krepli tavuk sarma, Krepi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, bir de tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep k...
Devamını Oku

Bulgurlu Lahana Sarması

Bulgurlu lahana sarması, Bulgurlu lahana sarması için öncelikle yumuşak bir lahana almamız lazım. Bunu anlamak için aldığımız lahanaya dokunduğumuzda yumuşak...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Sarma İçi

Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma birçok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır. Mutfa...
Devamını Oku

Garnitürlü Tavuk Sarma

Garnitürlü Tavuk Sarma, pek çok çeşitte tavuk sarma yapabildiğiniz gibi içine farklı sebzeler eşliğinde muhteşem bir lezzet olan tavuk sarma sizin için farkl...
Devamını Oku

Baklalı Yaprak Sarması

Baklalı Yaprak Sarması, Amasya yöresine ait olan bir sarma çeşididir. Yaprak sarmayı sevenlere sunulabilecek çok lezzetli bir alternatiftir. Etli sarma terci...
Devamını Oku

Kaşarlı Tavuk Sarma

Kaşarlı tavuk sarma, sarmalar genellikle tavukla, patlıcanla ya da et ile yapılmaktadır, Fakat tavuk çocukların en çok severek yediği gıda maddesidir. Eğer k...
Devamını Oku

Etli Krep Sarma

Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya da tuzlu...
Devamını Oku

Sarma İçi

Sarma içi, sarma lahana, pazı, yaprak gibi sebzeler kullanılarak hazırlanan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak kullanılabileceği gibi ara sıcak olarak ...
Devamını Oku

İç Pilavlı Tavuk Sarma

İç pilavlı tavuk sarma, iç pilavlı tavuk sarma özel günlerde özel yemeklerde akşam için hazırlanan şık sofralarda her daim kendisine bir yer bulur. Oldukça l...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024