Yufkadan Sarma Börek
Yufkadan sarma börek, Hazır yufkadan hazırlanan bu börek kahvaltılarda iştah kabartan ve birçok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Yufkadan sarma börek misafirlerinize çay eşliğinde sunum yapabileceğiniz ve tam not alacağınız bir börektir. Sizde sevdiklerinize ve gelen misafirlerinize güzel bir ikramda bulunmak istiyorsanız işte yufkadan sarma börek tarifi.
Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.
Yufkadan sarma börek için gerekli olan malzemeler- 4 tane hazır yufka
- 2 tane yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için- 300 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım demet maydanoz
- 1 tutam tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri için- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 yumurta sarısı
Yufkadan sarma börek nasıl yapılır?
Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayalım. Soğanı soyarak çok küçük bir şekilde doğrayın. Bir tava içerisine sıvıyağı koyarak doğranan soğanları ilave edip ocağa alın. Ocağın altını açıp kısık ateşte soğanı iyice kavurun. Soğan kavrulunca kıymayı ilave edin ve sık sık karıştırarak kıymayı pişirin. Kıyma pişerken sizde maydanozları ayıklayıp bol su ile yıkayın. Çok ince bir şekilde maydanozları kıyın.
Kıyma kavrulunca domates salçasını ilave edin. Daha doğranan maydanozları ilave ederek 2-3 kez karıştırın ve ocağın altını kapatın. Hazırlanan iç harcına tuz ve baharatları serpiştirerek birkaç kez daha karıştırın. Artık iç harç hazır soğumaya bırakabilirsiniz.
Şimdi yufkalar arasına sürülecek sosu hazırlayın. Derin bir kap içerisine sütü ve sıvıyağı ilave edin. Biraz karıştırıp içine yumurtaları kırın. Yumurtaların birinden sarısını alarak bir kap içerisine ayırın. İyice çırpın böylelikle sosta hazırlanmış oldu. Şimdi iki tane yufkayı alın. Üst üste yufkaları koyun yufkalar üzerine bolca fırça ile hazırlanan sostan sürün. Yufkayı 8 eşit parçaya pizza dilimler gibi dilimleyin. Üçgen şeklindeki yufkalar üzerine önceden hazırlanan iç harçtan bir miktar koyarak iyice sarın. Sarılan her bir parça üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu ve susam serpiştirerek dibine yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsileri içerisine tek tek dizin. Tüm yufka bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Fırın tepsisine yufkadan sarma börekler tamamen dizilince önceden 180 derece ısıtılmış fırına börekleri sürün. 25 dakika kadar fırında pişirdikten sonra börekleri fırından çıkarın. Artık tabaklara alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Yufkadan sarma börek hazır.
Afiyet olsun.
19.01.2024 03:15:12
Yufkadan Sarma Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|