Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı pazı sarması, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pazı sarmasının sofralardaki yeri oldukça önemlidir. Yapılacak pazı sarmasının iç harcı pirinç yerine bulgurla yapılabilir. Ayrıca günümüzde birçok sağlık sorunlarında bulgur daha çok tüketilerek hem kilo hem tansiyonu dengelemiş olursunuz. Zeytinyağlı pazı sarması kalorisi yüksek olan bir yemektir.
Yanında ekmek yenmemeli, çok severek tüketeceğimiz yemekleri çok abartılmamalıdır. Zahmetli bir yemek olan zeytinyağlı pazı sarmasının muhteşem kokularıyla masalarda yerini alarak sevdiklerinizle paylaşmaya değerdir.

Geleneksel Türk mutfaklarında bol taze tam kış mevsiminde günlük taze pazarlarda bulunması mümkündür. Pazı ıspanakgiller grubundan olan yeşil bir bitki sebzesidir. Zeytinyağlı yapılması durumunda sindirimi kolay olur. İçinde bulunan bol miktardaki vitaminler sayesinde vücudumuza faydalarını gösterir. Pazı A- C- K- vitamin gruplarını taşıyan pazı iştah açma özelliğine sahiptir. Pazı bitkisi hem bitki olarak faydalanılan hem yemek olarak tüketilen mucizevi bir bitkidir. Sağlık açısından saç dökülmesi, yanık, apse gibi hastalıklarda kullanılması mümkün olan bitkidir. Ayrıca zeytinyağlı pazı sarması dışında salatası yapılabilir. Böylece bol vitamin alınabilir.

Zeytinyağlı pazı sarması için gerekli malzemeler

  • 2 bağ pazı yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı, tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet limon

Zeytinyağlı pazı sarması nasıl yapılır?


Pazılar güzelce yıkanarak ayıklanır, bir tencerede kaynayan suyla çok kısa süre haşlanır.
Süresi 3-5 dakikayı geçmemelidir. Geniş bir kap içine sıvı yağ, salça eritilerek biraz kavrulmaya bırakılır. Kavurduğunuz malzemeler üzerine pirinç ve bulguru yıkayıp koyalım. Üzerine soğan, sarımsak, maydanozu ve domatesleri ince doğrayıp bir ateşte harmanlayın, baharatları eklenerek 10 dakika kadar ateşte kavrularak küp şekeri de ilave edin sonra altını kapatıp soğumaya bırakın. Soğutulan zeytinyağlı pazı sarmasına limon sıkılarak sarmaya hazır olan iç harcınızı haşladığınız pazıları tek, tek sarmaya başlayınız. Sarılan pazılar tencereye sık olacak şekilde dizilmelidir. Sarma işlemi pazı yaprakları bitene kadar devam edilir. Tencereye yerleşen zeytinyağlı pazı sarması üzerine bir bardak su ilave edilerek orta derece ateşle 25 dakika pişmeye bırakılır. Tercih edilirse üzerine sos koyarsınız istemezseniz mis kokan zeytinyağlı pazı sarmanız servise hazırdır.

Afiyet olsun.

20.01.2024 03:39:37
Zeytinyağlı Pazı Sarması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Zeytinyağlı Pazı Sarması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Pazı Sarması"
Pazı sarmasını sadece zeytinyağı ile yapılmış ise tüketiyorum. Genellikle de pazı sarmaları direk zeytin yağı ile yapılsa da bazen normal yağlarla da yapılabilir. Bu yemeğin tam olarak kalorisi benim için çok önemlidir. Pazı sarması kaç kalori?
Mahperver . 26.09.2018 03:19:51

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de pişmesinin kıvamında olması...
Devamını Oku

Sarma Nasıl Pişirilir

Sarma nasıl pişirilir, zeytinyağlı, kıymalı, çiğ harçtan ya da kavrulan iç harçtan yapılabilen yaprak sarma mutfaklarda en çok sevilen yemeklerden birid...
Devamını Oku

Yaprak Sarma İçi

Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabi...
Devamını Oku

Pirinçli Yaprak Sarması

Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyec...
Devamını Oku

Salamura Yaprak Sarma

Salamura yaprak sarması, Salamura yaprak sarması için, mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için, yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine...
Devamını Oku

Taze Yaprak Sarması

Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, ol...
Devamını Oku

Yaprak Sarması Kalori

Yaprak sarması kalori, bildiğiniz gibi benzeri besinlerin kalori değerleri içerisinde kullanılan malzemelere yönelik belirlenir. Mutfağımızın en güzel yiyece...
Devamını Oku

Üzüm Yaprak Sarması

Üzüm Yaprak Sarması, Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Ki...
Devamını Oku

Düdüklüde Yaprak Sarması

Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak...
Devamını Oku

Sarma Pişirme

Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma

Fırında kaşarlı tavuk sarma, muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile olsa da yesem dedirten olağan üstü bir yemek fırında kaşarlı tavuk sarma. Özel günlerinizde se...
Devamını Oku

Krepli Tavuk Sarma

Krepli tavuk sarma, Krepi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, bir de tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep k...
Devamını Oku

Bulgurlu Lahana Sarması

Bulgurlu lahana sarması, Bulgurlu lahana sarması için öncelikle yumuşak bir lahana almamız lazım. Bunu anlamak için aldığımız lahanaya dokunduğumuzda yumuşak...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Sarma İçi

Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma birçok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır. Mutfa...
Devamını Oku

Garnitürlü Tavuk Sarma

Garnitürlü Tavuk Sarma, pek çok çeşitte tavuk sarma yapabildiğiniz gibi içine farklı sebzeler eşliğinde muhteşem bir lezzet olan tavuk sarma sizin için farkl...
Devamını Oku

Baklalı Yaprak Sarması

Baklalı Yaprak Sarması, Amasya yöresine ait olan bir sarma çeşididir. Yaprak sarmayı sevenlere sunulabilecek çok lezzetli bir alternatiftir. Etli sarma terci...
Devamını Oku

Kaşarlı Tavuk Sarma

Kaşarlı tavuk sarma, sarmalar genellikle tavukla, patlıcanla ya da et ile yapılmaktadır, Fakat tavuk çocukların en çok severek yediği gıda maddesidir. Eğer k...
Devamını Oku

Etli Krep Sarma

Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya da tuzlu...
Devamını Oku

Sarma İçi

Sarma içi, sarma lahana, pazı, yaprak gibi sebzeler kullanılarak hazırlanan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak kullanılabileceği gibi ara sıcak olarak ...
Devamını Oku

İç Pilavlı Tavuk Sarma

İç pilavlı tavuk sarma, iç pilavlı tavuk sarma özel günlerde özel yemeklerde akşam için hazırlanan şık sofralarda her daim kendisine bir yer bulur. Oldukça l...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024