Zeytinyağlı Sarma İçi

Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma birçok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır. Mutfak hanımları yemeğini farklı kültürlerle yapmakta, her ev kadını yemeğini yaparken değişik lezzetlerle tatlandırmaktadır. Damak zevki farklı olan kişilerin yaptığı yemeklerin içinde birçok farklı malzeme kullanılarak kıvama gelmesi sağlanır.
Zeytinyağlı yaprak sarması zahmetli bir yemektir. Zeytinyağlı sarma içi kişilerin tercih ettiği malzemelerle çok farklı hazırlanabilir. Şeker ve tansiyon hastalarının yiyeceği bu tür yemeklerde bulgurlu ve baharatlı yapılarak tercih edilmelidir. Günümüzde çok fazla tüketilen besinler arasında bulgur, pirinç gibi gıdalarla zeytinyağlı sarma içi hazırlanması mümkündür.

Değişik tatlarla lezzetli yapılan sarmalar sofralara renk vererek iştah açmaktadır. Sağlıklı bir yaşam unutulmamalı ki mutfakta yapılan mis kokan yemeklerden geçmektedir. Yapacağınız yemeğin öncelikle malzemeleri hazırlanırken damak tadınıza göre baharatlarda ölçü değişikliği yapmanız mümkündür. Zeytinyağlı sarma içinde bazı kişiler oldukça çok baharat kullanır. Bu kişilerin tercihine bırakır ve ayarlanması mümkündür. Sevdiğiniz baharatları kullanabilir, sevmediğiniz baharatları yemeğinizin iç harcına koymayabilirsiniz.

Zeytinyağlı sarma içi için gerekli malzemeler

  • Yarım kg sarma yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 deste maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Zeytinyağlı sarma içi Nasıl Yapılır?


Pirinç ve bulgur güzelce yıkanarak kabın içine konur.
Soğan, sarımsak, soyulup ince kıyma şeklinde doğranır. Maydanoz ve kuş üzümü eklenir üzerine harcımız bir karıştırılır. Baharatlar ve sıvı yağ, salça eklenerek bütün konulan malzemeler güzelce harmanlanarak tadına bakılır. Kişilerin isteği üzerine harcın içine limon suyu eklenebilir. Zeytinyağlı sarma içinde istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz. Kullanmak istemediğiniz malzemeleri harç içine koymazsınız. Hazırlanan nefis harcınız sarmak istediğiniz yapraklarla sarılmaya hazırdır. Sarmak istediğiniz zeytinyağlı sarma yemeğiniz sarılınca tencereye sık olarak dizilir, pişirilmeye hazır hale getirilir. Zeytinyağlı sarma içinizi pişirerek sofranıza koyacağınız lezzetlerle afiyetle servis yapabilirsiniz.

21.01.2024 14:16:30
Zeytinyağlı Sarma İçi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Zeytinyağlı Sarma İçi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Sarma İçi"
Merhaba, zeytinyağlı sarma yapmak istiyorum ama en son yaptığımda içi baya bir dağılmıştı ve bu nedenle de tam istediğim gibi olmamıştı. İç hazırlamada sorun yok ama sanırım sarma konusunda biraz eksiğim var. dağılmaması için nasıl sarabilirim?
Ela Azra . 27.10.2018 01:15:09

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de pişmesinin kıvamında olması...
Devamını Oku

Sarma Nasıl Pişirilir

Sarma nasıl pişirilir, zeytinyağlı, kıymalı, çiğ harçtan ya da kavrulan iç harçtan yapılabilen yaprak sarma mutfaklarda en çok sevilen yemeklerden birid...
Devamını Oku

Yaprak Sarma İçi

Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabi...
Devamını Oku

Pirinçli Yaprak Sarması

Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyec...
Devamını Oku

Salamura Yaprak Sarma

Salamura yaprak sarması, Salamura yaprak sarması için, mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için, yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine...
Devamını Oku

Taze Yaprak Sarması

Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, ol...
Devamını Oku

Yaprak Sarması Kalori

Yaprak sarması kalori, bildiğiniz gibi benzeri besinlerin kalori değerleri içerisinde kullanılan malzemelere yönelik belirlenir. Mutfağımızın en güzel yiyece...
Devamını Oku

Üzüm Yaprak Sarması

Üzüm Yaprak Sarması, Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Ki...
Devamını Oku

Düdüklüde Yaprak Sarması

Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak...
Devamını Oku

Sarma Pişirme

Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma

Fırında kaşarlı tavuk sarma, muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile olsa da yesem dedirten olağan üstü bir yemek fırında kaşarlı tavuk sarma. Özel günlerinizde se...
Devamını Oku

Krepli Tavuk Sarma

Krepli tavuk sarma, Krepi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, bir de tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep k...
Devamını Oku

Bulgurlu Lahana Sarması

Bulgurlu lahana sarması, Bulgurlu lahana sarması için öncelikle yumuşak bir lahana almamız lazım. Bunu anlamak için aldığımız lahanaya dokunduğumuzda yumuşak...
Devamını Oku

Garnitürlü Tavuk Sarma

Garnitürlü Tavuk Sarma, pek çok çeşitte tavuk sarma yapabildiğiniz gibi içine farklı sebzeler eşliğinde muhteşem bir lezzet olan tavuk sarma sizin için farkl...
Devamını Oku

Baklalı Yaprak Sarması

Baklalı Yaprak Sarması, Amasya yöresine ait olan bir sarma çeşididir. Yaprak sarmayı sevenlere sunulabilecek çok lezzetli bir alternatiftir. Etli sarma terci...
Devamını Oku

Kaşarlı Tavuk Sarma

Kaşarlı tavuk sarma, sarmalar genellikle tavukla, patlıcanla ya da et ile yapılmaktadır, Fakat tavuk çocukların en çok severek yediği gıda maddesidir. Eğer k...
Devamını Oku

Etli Krep Sarma

Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya da tuzlu...
Devamını Oku

Sarma İçi

Sarma içi, sarma lahana, pazı, yaprak gibi sebzeler kullanılarak hazırlanan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak kullanılabileceği gibi ara sıcak olarak ...
Devamını Oku

İç Pilavlı Tavuk Sarma

İç pilavlı tavuk sarma, iç pilavlı tavuk sarma özel günlerde özel yemeklerde akşam için hazırlanan şık sofralarda her daim kendisine bir yer bulur. Oldukça l...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Tavuk Sarma

Beşamel Soslu Tavuk Sarma, Tavuk çok çeşitli olarak yenilen bir besin maddesidir. Çorbasından yemeğine kadar her türlü tüketime açık bir besindir. Dünya çapı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024